14 Nisan 2021 Çarşamba

Kahvaltı İçin Pratik Alternatifler



Pancake Tarifi:
Bu tıpkı krep gibi ve yapması çok kolay bir tarif. İlk önce 2 adet yumurta ve 2 yemek kaşığı toz şekeri kaba alarak iyice çırpıyoruz daha sonra tüm malzemeleri yani; 1 su bardağı süt, 1.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı da kabın içine koyuyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Bu arada önemli bir not yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpalım. Sıvı yağı eklediğiniz tavanın ortasına dökün. Kaşıkla veya başka bir şeyle düzeltmeye çalışmayın. Kendi 
şeklini alacaktır.  Bence çocuklar bu önerimizi çok sevecekler.

Patatesli Omlet Tarifi:
2 orta boy patatesi rendeleyin ve suyunu sıkın. Bir kaba alın ve içine 2 yumurta, tuz, pul biber, nane ve 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyin. Ve daha sonra istediğiniz peynirden ekleyin tercihen kaşar peynir diyorum ama süzme ve beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Tavaya göz kararı sıvı yağ ve tereyağ ekleyin. Yağın da ısınmasını beklemeyi unutmayın yapışsın istemeyiz. Son olarak da pişen tarafı çevirin sonuç olarak 2 tarafı da pişmiş olsun. 

Kahvaltılık Kapya Biber Tarifi:
Bu tarif biraz uğraştırıcı gibi gözüküyor olabilir. İlk olarak malzemelerini sıralayacağım; 
* 7-8 adet kırmızı biber
*Kızartmak için sıvı yağ  

İç malzemeleri; 
* Beyaz peynir
*Dere otu
*Kekik
*Kimyon
*Çörek otu
*İsterseniz pul biber


Yapılışı ise biberleri kızartın. Daha sonra bir kapa peynirleri ufalayın ve diğer malzemeleri de katın ve karıştırın. Biberlerin ortasını bıçakla kesin ve hazırlanan karışımı içine koyun. Dilerseniz üzerinde zeytinyağı gezdirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder